Skip to main content

Details

Celler de Vila-seca

Architect
ESPINET / UBACH ARQUITECTES
Promoter
AJUNTAMENT DE VILA-SECA
Builder
UTE COTS I CLARET, GARCIA RIERA Y ERTAK
Status
VILA-SECA (TARRAGONA)
Cost
4,118,089 €
Surface area
2254 m2
Year of the project
2019
Year of the building works
2020-2021

Description

The project is about the refurbishment and extension of the cellar of Vila-Seca, with the aim of converting it into a public facility, keeping the general volumetry and adding a new annexed building and a stage box.

The nineteenth century original structure of the main building, with great dimensions is based in load bearing walls and buttresses forming the façades. Inside, and matching with the buttresses, there are Stone columns supporting diaphragm cable-stayed arches made of bricks. While the two side wings are covered with semicircular arches, the structure of the secondary building is formed by stone walls supporting brick vaults and wood trusses.

The structural project also includes the creation of a new stage box -formed by reinforced concrete walls and slabs and located in the rear façade of the main building- and a new volume intended for services – consisting of a slab upon variable edge beams and a light roof supported by metallic columns-.

Listed as BCIL

Bis Copyright ⓒ 2023 | All rights reserved | Data protection

Bis Copyright ⓒ 2023 | All rights reserved